Direktlänk till inlägg 3 februari 2011

Death by chocolate - receptet

Av Linda - 3 februari 2011 08:46

Death by chocolate

 

150 g smör

200 g mörk choklad, 70 %

2 1/2 dl strösocker

4 ägg

1 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

1/2 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

1 dl crème fraiche

 

Glasyr

 

100 g mörk choklad, 70 %

1 dl vispgrädde

 

Gör så här :

 

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Bryt chokladen i småbitar, lägg dem i det smälta smöret och rör tills chokladen har smält och löst sig.

 

2. Vispa strösocker och ägg lätt och rör sedan ner chokladblandningen och de övriga ingredienserna. Häll smeten i en stor  smord sockerkaksform. Ställ in den i nedre delen av ugnen och grädda i ca 40 min - kakan ska bli saftig och inte allför torr inuti. Låt en svalna och stjälp sedan försiktigt upp den på ett fat.

 

3. Hacka chokladen till glasyren och lägg bitarna i en skål. Värm grädden i en kastrull tills den kokar och häll sedan över chokladen. Rör ordentligt tills chokladen löst sig och smeten är jämn.

 

4.  Låt glasyren svalna lite och häll den sedan över kakan. Dekorera ev. med jordgubbar eller annan frukt.

 

( Om kakan står i kylen ett par timmar blir den mer kompakt och påminner om fransk chokladtårta)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 4 april 2020 16:54

                 

Av Linda - 24 oktober 2017 20:23


  Apelsinmousse och chokladfluff  

Av Linda - 29 september 2017 21:18


  Med hallon-blåbärsmousse och vit chokladkräm   

Av Linda - 29 september 2017 21:17


 

Av Linda - 29 september 2017 21:15


  

Ovido - Quiz & Flashcards